Ringsvets AB satsar för framtiden och valde Camcoil som leverantör till en ny produktionslinje

Ringsvets AB är ett verkstadsföretag baserad i Kopparberg som producerar kundanpassade ring- och rörämnen. De är marknadsledande i Sverige på svetsad och kalibrerad ring och omsätter knappt 40 Miljoner och har 21 anställda.

 

Ringsvets investerar nu ca 4,7 Miljoner i en komplett ny anläggning för att förproducera ringämnen och har valt Camcoil som komplett systemleverantör. Anläggningen består av Camcoils avhaspel, riktverk och ett rullvalsverk.

 

  • Vi valde Camcoil för deras innovativa haspellösning samt att de varit delaktiga att ta fram en systemlösning där de även tar ett helhetsansvar för hela systemet. Att Camcoil finns i närområdet var även en viktig faktor i vår beslutsprocess, säger Johan Öholm VD Ringsvets AB.

 

  • Det har varit ett mycket konstruktivt samarbete med Ringsvets för att utarbeta ett koncept som motsvarar dagens krav men även tar hänsyn till framtida krav. Materialkraven för anläggningen är väldigt höga och det ställer mycket höga krav på riktverket i anläggningen och vi har med vår partner GSW har verkligen visat vilka höga kundkrav vi kan tillgodose, säger Håkan Nilsson försäljningschef Camcoil Systems Sweden AB

 

För mer information kontakta:

www.camcoil.se                                                                                                  www.ringsvets.se

camcoilringsvetts-logo